Het is in de zomer heel gezellig om ’s avonds laat op een terras te zitten en een glaasje wijn te drinken of een pilsje te pakken. Vooral in de vakantie in een warm land zijn dat de momenten om te genieten van het goede leven.  Ons klimaat leent zich daar niet echt voor omdat het ’s avonds vaak heel snel afkoelt. Het is dan wel plezierig om bij een open haardvuur een hartverwarmertje te drinken.

Als ik echter in Eindhoven ben of in andere grotere steden dan verbaas ik me altijd dat er zelfs midden in de winter mensen buiten op een terras zitten. Geeft het een kick om onder verwarmingslampen buiten te willen zitten met een dikke jas aan of in een deken gewikkeld of denkt men dan aan een terrasje in de Algarve of de Spaanse kust of geeft dat een gevoel in Brazilië te zijn?

Op allerlei manieren wordt ons duidelijk gemaakt om zuinig met energie om te gaan en is het geen pure verspilling om met een winterjas onder verwarmingslampen buiten in de kou te gaan zitten. Om energie te besparen doe ik de verwarming ‘s avonds een uurtje eerder uit, doe de gordijnen op tijd dicht en draag in de winter een lekkere dikke trui.

Volgens wethouder Roël Hoppezak zijn er vanuit de horeca meerdere aanvragen om  winterrassen in te richten in Hartje Gemert op het Ridderplein. Ik weet niet wat precies de bedoeling is maar het lijkt me dat de Gimmertse mens te nuchter is om in de kou te gaan zitten met een verwarmingslamp. Maar misschien wil de wethouder wel een bijdrage leveren om Gemert het allure van een stad te geven.

Laten we hier eens een piketpaaltje slaan en zeggen dat Gemert gewoon een dorp moet blijven zonder die gekke fratsen en dat we een borreltje pakken bij de kachel. Wel binnen natuurlijk!!!!