Het lijkt een droom: Gemert –Chelsea 3:1, maar die droom kan werkelijkheid worden. VADL-Gemert G1, het G-team dat gesponsord wordt door Bouwmanagement “van Aarle-de Laat” is namelijk uitgenodigd om op 12 mei in Haarlem mee te doen aan een Internationaal Tournooi.

Deelnemers zijn:

  1. Haarlem, de organiserende vereniging,
  2. Chelsea,
  3. Brighton,
  4. Everton en
  5. Gemert United.

VADL-Gemert G-team is uitgenodigd vanwege de opvallende website en de goede contacten in het land.

De leiding is al begonnen met “soccer terminology” oftewel engelse voetballessen en alle G-voetballers weten al dat “hands” hetzelfde is als “hens”. Ook weet Patrick dat hij “shot stopper” is hoewel hijzelf vindt dat hij nog steeds gewoon “ne kieper” is. Karim is “full-back” maar hij vindt dat hij “rechts bek” is. Andre is onze “winger” maar dat doet hij niet. Hij wil alleen vleugelspeler zijn anders gaat hij niet mee.

Bij de tweede les gaan we de volgende termen behandelen:

Offside, corner, de outball, de ref en free kick.

Ook gaan we de volgende voetbaltermen:  kom op, afmaken, willen winnen, niet scherp, beetje naar achteren en zone- en/of doordekken nog vertalen in het Engels, want we moeten de coach van de tegenstander natuurlijk wel verstaan.

Ook gaan we Alwin nog uitleggen wat het verschil is tussen een “tackle” en een “sliding-tackle”.  Volgens Alwin is iedere “tekkel” hetzelfde, het is gewoon naar de tegenstander glijden, de bal van de voet afhalen en meestal de man de grond inboren mogelijk met een dubbele beenbreuk. Als een verdediger eerst de bal speelt voordat hij de botten van de tegenstander verbrijzelt dan is dat, volgens Alwin, een “correcte tekkel” op de bal  en moet de tegenstander niet mekkeren, niks aan de hand, voetbal is geen wijvensport.

Ook het leren van “social english” slaat aan. Als de spelers het woord “shit” horen moeten ze netjes vragen aan de tegenstander wat hij bedoeld: horse-shit, bull-shit of human-shit!!!!! Ook weten ze nu dat er een groot verschil is tussen “I shit on a table” of “I sit on a table”. Opvallend was de opmerking bij het horen van het woord “fuck” want “fucking horses” heeft niets te maken met het fokken van paarden maar wat “fukkie fukkie” betekent moeten we echter nog uitleggen.

Gemert – Chelsea 3 – 1, dat staat als een plaatje en kun je dan nog begrijpen dat er in de vereniging veel weerstand is tegen het oprichten van een derde G-team???????? De vlag zou uitmoeten maar helaas “enkele krentenkakkers” laten zich horen…………….