Ruim twintig jaar heeft de gemeente Gemert en later Gemert-Bakel twee burgemeesters gehad te weten Jan van Maasakkers en Harrie Verkampen. De burgemeester, die toen is aangenomen was geen transitie-manager maar is waarschijnlijk geselecteerd op zijn naam: van Zomeren. Men heeft gedacht laten we eens een zonnetje in huis halen. De zon heeft de afgelopen jaren echter niet echt geschenen want er is vrijwel niets van de grond gekomen. Capabele raadsleden zijn opgestapt, regelmatig rolt er weer een lijk uit de kast en ieder probleem wordt onder de mat geveegd. Geen missie, geen visie alleen pappen en nathouden.

In een samenwerking met Bushenyi (Oeganda) zegt de burgemeester in een uitgave van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten de samenwerking niet te vaak en te breed uit te meten. Helemaal niet nu we in Gemert de tering naar de nering moeten zetten. Goede maatvoering in communicatie is volgens de burgemeester belangrijk.

Ik vertaal deze opmerkingen in: “Maak vooral geen geluid, houdt de bevolking dom dan merken ze niets”.

Nu mogen de burgers meedenken welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben want de gemeenteraad durft niet nog een keer een blunder te maken. Men mag drie eigenschappen kenbaar maken die mee gaan wegen in het profiel van de toekomstige burgmeester en mijn drie punten zijn:

  1. Hij/zij mag geen van Zomeren heten
  2. Hij/zij wil graag in Gemert-Bakel wonen.
  3. Hij/zij moet een sterk karakter hebben en mag van mij geluid maken.

Laten we hier eens een piketpaaltje slaan en zeggen dat Gemert-Bakel een nieuwe burgemeester nodig heeft die daadkrachtig is, visie heeft en het ambtelijk apparaat kan managen.  Die ook de wethouders aan kan sturen want dat zijn ook maar toevallige passanten die op die stoel zitten vanwege een gunstige verkiezingsuitslag en niet op grond van kennis en kunde.

Die lintjes uitreiken doe ik wel!!!!!