De afgelopen jaren heb ik met mijn Volkswagen Caddy en Opel Combo ruim 400.000 km rondgereden langs ’s heren wegen. In mijn directe omgeving werd ik spottend “Mario, de pizzabakker” genoemd. Ik beschouwde mijn auto echter als een transportmiddel om zo zuinig mogelijk van A naar B te komen en niet om met 140 km/uur files te voorkomen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Deze grote wijsheid is trouwens van onze Grote Cruijff want volgens hem ben je dan immers eerder van de weg af!

Een nieuwe auto kopen is echter een hele klus. Ik wilde geen grote auto want een van de hardnekkigste vooroordelen is dat de auto voor een man een verlengstuk is van zijn p…ego. Als ik ‘s zondags naar “Gemert” ga kijken en ik loop op de parkeerplaats van de sponsors dan zie ik al die grote karren en dan denk ik hebben ze nou veel geld of is de grote auto een compensatie voor iets kleins ????

Ik ben in autotijdschriften gaan kijken maar ben geschrokken van de ter redactie aangeboden auto’s. Met minder dan 200 pk is een moderne auto volgens deze liefhebbers “ondergemotoriseerd”. De allergrootste opwinding ontstaat bij de redacties als ze enige tijd kunnen beschikken over een “supersportwagen”, zoals een Ferrari, een Lamborghini, Bugatti Veygron (1000 pk!!!) of een Porsche. Wat een snelheden, wat een vermogen, wat een geluid. Deze auto’s zijn echter ongeschikt voor de openbare weg en als ik in een van deze supersportwagens zou moeten rijden zou ik een gevaar op de weg zijn.

De eerste auto van onze Johan was trouwens een Citroen Sport Maseratie maar mijn bewondering gaat niet zo ver dat ik een dergelijke auto gekocht heb. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een oerdegelijke Ford Focus wel met het toevoegsel Rally zodat ik toch nog het gevoel heb van een snelle jongen!!!!!!

Voor de “mannen met grote auto’s” heb ik ook nog een nieuwtje. Er zijn namelijk push-up broeken voor mannen. Na de wonderbra voor vrouwen kunnen nu ook de mannen de boel een beetje opblazen met de wonderjock. Deze ‘wonderonderbroek’ doet hetzelfde als de wonderbra, hij laat het zaakje groter lijken door het naar voren te plaatsen. En kennelijk zitten daar “mannen met grote auto’s” op te wachten, want volgens ontwerper Sean Ashby zijn er in een week al meer dan 50.000 van verkocht. De wonderlijke onderbroek, die Patriot is genoemd, wordt verkocht via internet en enkele winkels in Nederland.