De “zorgverlening” moet dichter bij de burger, moet goedkoper, kleinschaliger, de hulpverleners moeten dichter bij de mensen staan, keukentafelgesprekken, elkaar helpen, langer thuis wonen, dorp van de toekomst en wat al niet meer. Het is om tureluurs van te worden!!!!!

Iedere gemeente is sinds kort zelf verantwoordelijk voor zijn uitgaven en de overheid hoopt op deze manier veel geld te besparen. Wat doen de gemeenten echter? Men gaat  weer een grote organisatie optuigen en men wil samenwerken om geld te besparen. Nu is men al tijden bezig om de zes peelgemeenten, Peel 6.1, bij elkaar te brengen. Helmond wil echter niet en als je naar de raadsvergadering van Gemert-Bakel luistert dan heeft iedere partij een eigen mening. De gezamenlijk conclusie is echter dat men graag met de andere gemeenten wil doorgaan in een Peel 5.1 vorm

Om met Louis van Gaal te spreken: “Ben ik nou zo slim of zijn zij zo dom?” Wat wil men nu eigenlijk: “Een kleine organisatie (één gemeente) of weer een grote organisatie (meerdere gemeenten) waarbij het lijkt alsof vergaderen de belangrijkste prioriteit is.

Peel 6.1 is een “Mission Impossible” omdat iedere gemeente zijn eigen agenda heeft en zoveel mogelijk  profijt wil hebben van een nieuwe organisatie. Management goeroes zeggen dan, dat er een “win –win”  situatie is  en er alleen winnaars zijn.  In dit geval dus niet want aan het einde van de besprekingen zal de gemeente, die het meest moet inleveren, alleen doorgaan.

En was dat nou niet de bedoeling??

Laten we hier eens een piketpaaltje slaan en zeggen dat iedere gemeente eerst zijn  eigen tuintje schoonmaakt zoals het innen van achterstallige huren. Dat men zorg draagt voor zijn eigen burgers en daarna pas gaat denken aan een samenwerking. Die Helmonders zijn nog niet zo dom!!!!