Ik weet  dat boos worden geen zin heeft maar af en toe word ik wel ontzettend kwaad! Het is daarom heel erg belangrijk om je af en toe af te reageren door met een vinger te wijzen, naar in dit geval, de boeren. In het Eindhovens Dagblad van afgelopen dinsdag staat een artikel met de kop: “Boerencoöperatie MACE Elsendorp overweegt schadeclaim tegen de staat en/of eventueel tegen de gemeente!” Men moet extra geld uitgeven voor de verwerking van de teveel geproduceerde mest. Mace wil ontheffing van de mestverwerkingswet en het liefst zouden ze een fabriek neerzetten op het Ridderplein. Ze hebben lak aan de burgers als ze hun stront maar kwijt kunnen.

 In de gemeenteraad zijn in de afgelopen maanden ook nog enkele uitbreidingen goedgekeurd van de geurcirkels van twee boerenbedrijven in Gemert-Bakel. Zowel het CDA als de Dorpspartij hebben er geen moeite mee om die geurcirkels aan te passen want het komt ten goede aan de bedrijfsvoering van de boeren. De democratie heeft zijn nadelen vooral als twee boerengezinde partijen de meerderheid hebben in de raad. Dat de burgers in de stank zitten, dat zal hun een zorg zijn en het is voor mij onbegrijpelijk dat zoveel mensen nog stemmen op deze twee “strontgezinde” partijen.

 Het zal toch niet waar zijn dat de boeren drie miljoen euro schadevergoeding krijgen (ons belastinggeld!!) omdat ze teveel mest produceren.

Laten we hier eens een piketpaaltje slaan en de boeren een proces aan de broek smeren omdat ze teveel mest produceren.