Midden jaren 60 werd ik van de junioren overgeheveld naar de senioren en kwam terecht in een elftal met Cor van Wetten en Leo Hazeveld, die zoveel ervaring hadden dat ze de eindstand bij het begin al wisten. De keeper, Mari van Oorschot, had een fantastische gebreide trui, de vader van Jacco Hofmans was back en Wim de Haard, een kruising tussen Gento en Moulijn, was linksbuiten. Op het middenveld stond Gerrit van Ganzewinkel te buffelen met altijd een zakdoek in zijn rechter kontzak. Ik was rechtsbinnen, een soort spelverdeler, een fantastische plek want je hoefde niet echt aan te vallen en ook niet echt te verdedigen. Je moest de bal naar de buitenspeler plaatsen of naar de middenvoor. Middenvoor was Joop van Wetten, zijn loopvermogen was beperkt maar in zijn benen zat buskruit. Als Joop voorbereidingen maakte voor een schot had ik nog drie minuten om de bal panklaar voor zijn voeten te leggen. Het schot dat echter volgde was verwoestender dan een scutraket. Als er een keeper de moed had om de bal tegen te houden dan moesten we hem enige tellen later uit het net krabben. Dat seizoen hebben we samen meer dan 25 doelpunten gemaakt en zijn we uiteindelijk ook kampioen geworden.

Ik ben toen naar Utrecht gegaan en  meer dan vijfendertig jaar later zag ik Joop weer. Niet meer actief op het veld maar hand -en spandiensten verrichten voor iedereen in de vereniging en ook voor het G-voetbal. Een jarenlange carrière in Padua heeft ervoor gezorgd dat hij de G-voetballers goed aanvoelt. Zo ook afgelopen woensdag. Toen Jantje Napoleon niet bereid was mee te werken was Joop “de redder in nood”. Daarvoor alleen al verdient hij een bloemetje!!!!

Maar het meeste geniet ik van Joop op zondagmiddag als Gemert 1 een uitwedstrijd moet spelen. Ik zit dan op mijn werkkamer te genieten van de Gemertse versie van “Langs de Lijn” op Omroep Centraal.

Terwijl mijn vrouw denkt dat ik zit te werken zit ik te genieten van het commentaar van Joop.

– Ze voetballen verrekkes slecht, het is niks!!!!!!!!!

– Die de Vries hé nog ginne bal gerakt, terwijl er goei wissels op ”de bank zitte!!!

– Iedere keer dien bal hoog in de pot terwijl drie man van hullie enemeternegentig lang zen!!

Vooral de laatste weken had Joop het moeilijk want hij wilde wel positief zijn maar daar was geen enkele reden voor. Joop is eerlijk en ik geniet van zijn waarheidsgetrouwe verslag.

Iedere zondagmiddag is het genieten als er overgeschakeld wordt naar Elsendorp, de Mortel, de Rips, Bakel, Milheeze, Handel of naar Joop van Wetten.

– Tiny Jansen gaat die corner in ’t strafschopgebied nemen; hij legt de bal goed

– De bal is uit, want hij gaat over de zijlijn!!!!

– Bexkens maakt een nummertje op links

– De scheidsrechter heeft haast, want we zijn al in de twee-en-dertigste minuut

– Tegen de paal……. van de Bakelse keeper!!!!!!!!!!!!

– Met dit enerverend slot komen we aan het einde!!!!!!!!

– De Rips leidt volstrekt tegen de verrassing in !!!!!!!!!!!!

– Bakel brengt de stand op 4-0 en lijkt de zege aan z’n kar te hebben gebonden!!!!!!

– Er is geen vuiltje aan de hand!!!!!!!!!1

– Dat is manuaal hands maken!!!!!!!!!!

– Je mag niet aan de scheidsrechter gaan plukken!!!!!!

– Eindelijk is de reserve van Gemert zich aan het klaar maken bij de tribune!!!!!!!!

Het is genieten op zondagmiddag als Gemert uit speelt.