Recent is het boek: “Honger” van de Argentijnse schrijver Martin Caparrós uitgekomen. In dit boek beschrijft hij de verschrikkelijke dingen die bewoners van de sloppenwijken in India en Bangladesh meemaken, van de kleine boeren in Niger, Zuid Soedan en Madagaskar en van de daklozen, die in de rij staan voor de gaarkeukens van Chicago.  Volgens de Verenigde Naties hebben zo’n 800 miljoen mensen honger, ongeveer een op negen wereldbewoners. Soms kan de schrijver het zelf niet meer verdragen wat hij gezien en gehoord heeft en schreeuwt het uit:

Hoe kunnen we verdomme verder leven, terwijl we weten dat deze dingen gebeuren?

In een artikel van de Volkskrant las ik daarentegen dat de Nederlandse bevolking  steeds dikker wordt. Bijna de helft van de Nederlanders is te zwaar en drie van de vijf 65-plussers heeft een overgewicht.

Nu weten we dat diëten niet helpen, de ene keer is het vetarm, de andere keer mag vet wel maar suiker niet. Het lijkt erop dat de bedrijven die diëten verkopen een grote fantasie hebben en dat de schreeuwige advertenties ons moeten overtuigen.

Nu is er weer een nieuwe rage: pillen!!! Met één Nuratrim dieetpil verbrandt u evenveel calorieën als met 40 minuten sporten. Op internet staan berichten dat mensen helemaal niet afvallen en iemand zei dat ze drie dagen misselijk is geweest en last had van diarree. Dan wil je wel afvallen.

Op internet zie je direct dat er vele pillen zijn: Voldafar Slank tabletten, Terrafor platte buik, Lineshaper, Reduxan, Carbulos, Obesimed, Kilokiller, Fexaramine, Mirabegrom enz., enz..  Er zijn ook Alli-pillen maar dan ga je de hele dag vetwinden laten.

Zullen we hier eens een piketpaaltje slaan en aandacht vragen voor lekkere haptomaatjes. opletten met de tussendoortjes en blijven bewegen.