Iedere wedstrijd van Gemert 1 is op dit moment een finale! De “finale” tegen Papendrecht werd gelukkig gewonnen door twee goals van Richard van de Kerkhof en Bas van der Reijken. Richard, de motor op het middenveld en een linie naar voren Bas, de aanvaller met een  tomeloze inzet. Jammer dat  80% van de energie van Bas buiten het doelgebied opgebruikt wordt en 20% erbinnen. Volgens mij zou dat andersom moeten zijn waardoor Bas meer bij het doel van de tegenstander zou kunnen opereren en op “le moment suprême” iets meer energie heeft dan de tegenstander. Maar ja, ik ben maar een eenvoudige analyticus van de kouwe grond.  Als Mart Smeets een analyse zou geven dan zou hij waarschijnlijk zeggen dat de beide mannen “leuk kunnen ballen”.  Ik wil echter verder gaan en zeggen dat zowel Richard als Bas “mannen met ballen zijn”.  Waarom???????

Zaterdag was er een belangrijke wedstrijd van VADL  (Van Aerle/ De Laat) Gemert G1*, bij een gelijkspel zouden ze kampioen worden. Enthousiast kwamen enkele G-voetballers mij vertellen dat Richard en Bas speciaal gekomen waren om het G-team aan te moedigen. Chapeau!!! Natuurlijk waren er ook de trouwe supporters en Henk van de Velden namens het bestuur (?).

Door een jammerlijk misverstand kwam de tegenstander echter niet opdagen en  was de teleurstelling van de toekomstige kampioenen erg groot, waardoor bij enkele spelers de opgekropte energie zelfs naar buiten kwam.

Het kan geen toeval zijn dat Richard en Bas de dag daarop de uitblinkers waren in de wedstrijd: Gemert – Papendrecht.  Als spelers n.l. niet alleen met voetbal bezig zijn maar ook met de vereniging dan beschikt men over extra energie!!!!!!! Gelukkig zijn er meerdere spelers die het G-voetbal een warm hart toedragen, want dat merk ik tijdens de trainingen als de ogen van de selectiespelers “op steeltjes staan” als men de technische hoogstandjes ziet van de G-spelers op het naburige trainingsveld.

Komende zondag als Gemert 1 weer een finale speelt tegen UDI dan kan men in de voorwedstrijd kijken naar VADL-Gemert G 1 – UDI-Beter Bed G1 (aanvang 12.30 uur!!).  Ik weet zeker dat alle mannen van het eerste  “guts and balls**” krijgen  bij het zien van hun “collega’s”.

Kampioen wordt men voor de mannen van het G-voetbal, voor de supporters, voor de sponsors, voor de vereniging, voor het bestuur en om Gemert op de kaart te zetten

** “en un momento dado” heeft ook een lerende taak en hieronder het verschil tussen het hebben van “balls” en het hebben van “guts”  

The difference between guts and balls
GUTS – is arriving home late after a night out with the guys, being assaulted by your wife with a broom, and having the guts to ask, “Are you still cleaning or are you flying somewhere?”
BALLS – is coming home late after a night out with the guys smelling of perfume and beer, lipstick on your collar, slapping your wife on the as  and having the balls to say, ! “You’re next!”