Als je deze vraag i.v.m. de nederlaag tegen Schijndel zou stellen aan “het eerste elftal”  zul je waarschijnlijk een vaag antwoord krijgen.  Als het even wat minder gaat gaan mensen zich afvragen: wat is er mis met mij en kan ik daar iets aan veranderen?

Als je deze vraag echter aan “de supporters” zou stellen zul je een lang verhaal krijgen.

Toen ik afgelopen donderdag naar het voetbal keek kreeg ik het antwoord.

De nederlaag ligt n.l. niet:

  • aan de inzet (is fantastisch!!!)
  • aan de technische vaardigheden (is goed!!!)
  • aan de coaching ( is prima!!)

Toen ik echter de coaches zag van Schijndel, keurig in het pak gestoken, dacht ik aan het volgende: in het kampioensjaar ging het bestuur van Gemert voor de wedstrijd langs de supporters op weg naar de tribune. Harrie voorop, keurig in het pak, en daaromheen het hele bestuur met vrouwen en sponsors.

Ik had dan altijd het gevoel dat “Gemert” de wedstrijd al gewonnen  had!!!!

p.s. Wat me ook nog opgevallen is! Na de wedstrijd ging een aantal sponsors en supporters   hun “nieren af stoffen” bij de Keizer!