Er wordt wat afgehuild op de radio. Natuurlijk staat “Huilen is voor jou te laat”  van Corry en de Rekels op nummer één! Het is niet echt een verdrietige smartlap want bij feestjes wordt het refreintje enthousiast meegezongen. “Crying in the rain” van de Everly Brothers is wel een echte tear-jerker of tranentrekker. Ook  “Crying” van Don McLean is een sad of sob story. “Cry” van Johnny Ray is vooral bekend geworden door de persiflage “Als je huilt” van Andre van Duin.

AliB zong onlangs nog een liedje in De Wereld Draait Door waar het glazuur van je tanden spatte, zo zoet. Het ging over zijn kinderen, die hij nu eigenlijk al miste terwijl ze er nog zijn. Bijna iedereen zat met natte ogen naar de huilende AliB te kijken, die later verklaarde dat hij tijdens het zingen aan zijn net overleden vader moest denken.

Een van de mooiste huilliedjes is natuurlijk: “Een man mag niet huilen”  van Jacques Herb. Als een man huilt denken we dat er iets ernstigs aan de hand is. Bij een vrouw denken we sneller: “heb je haar weer”. Toch mag je daar niets van zeggen want onlangs is de Britse professor en nobelprijswinnaar Hunt ontslagen omdat hij tijdens een congres had gezegd dat vrouwelijke wetenschappers in het laboratorium voor problemen zorgen. “Drie dingen kunnen gebeuren als zij in het lab zijn. Jij wordt verliefd op hen of zij worden verliefd op jou en als je kritiek hebt, huilen ze”. Gescheiden laboratoria voor mannen en vrouwen zouden beter werken.

Gelukkig hebben wij in Nederland ’s werelds enige “huilprofessor”, Ad Vingerhoets aan de Universiteit van Tilburg. Hij heeft gevonden dat vrouwen vaker huilen dan mannen omdat ze minder testosteron hebben.

Nu is liefdesverdriet ook een schokkende emotie en aanleiding om de tranen de vrije loop te laten. Zullen we hiervoor eens een piketpaaltje slaan met een goed advies: “Wordt verliefd op iemand anders”!!!!