Bij ons thuis werd vroeger regelmatig gesproken over de dramatische wedstrijd van Gemert 1 tegen Sparta 1 in Beek en Donk in 1950. Deze wedstrijd zou de beslissing moeten brengen voor het kampioenschap in de 4e klasse van de KNVB. De thuiswedstrijd had Gemert gemakkelijk gewonnen met 7-0 dus men rekende op een overwinning. De Harmonie stond in vol ornaat bij “de Zoete Moeder” (destijds een café op de plaats van de fietscarrousel, die ook alweer verdwenen is!!) om de “helden” feestelijk te ontvangen.  Toen echter na de wedstrijd de eerste fietsers vanuit Beek en Donk meldden (men had nog geen mobieltjes!!!!) dat de wedstrijd verloren was kon de Harmonie inrukken. De koffietafel, die al kant en klaar was kon niet meer terug naar de leveranciers waardoor deze, zij het in rouwstemming, later toch maar genuttigd werd.

Ik moest weer aan bovenstaand feit denken toen ik in de midweek editie van het Gemerts Nieuwsblad las: “Titel levert VV Gemert extra gelden op”. Dit is de goden verzoeken!!!!

Gemert heeft een riante uitgangspositie voor de titel maar heeft nog een lange weg te gaan. De laatste wedstrijd tegen Meersen werd verloren en het commentaar van Joop van Wetten (ik luister altijd naar Omroep Centraal!!!) was niet mals. “Hullie zen agressiever” en “ut is slecht hier” en volgens Joop was het een verdiende nederlaag.

Gemert is nog niet de kampioensploeg van enkele jaren geleden. Als er toen een aanval opgezet werd en Jacco Hoffmans zette een sprint in dan ging er een rilling door het legioen en als Fredje een bal kreeg dan kon men al bijna beginnen met juichen. Het wordt nog “peentjes zweten”!!!!!!!