Dramatisch zijn de verschillen wat betreft de moderne communicatie tussen jongeren die met internet opgroeien en hun ouders die tegen beter weten in de achterstand proberen in te halen. Een nieuwe term voor de tieners (teenagers) is screenagers terwijl de ouderen als digibeten worden nageroepen. Het internetgebruik onder kinderen van zes tot elf jaar steeg de afgelopen twee jaar van 38% naar 71%. De groep van twaalf tot veertien jaar steeg van 82% naar 96%. Ook onder de oudere leeftijdsgroepen is de stijging aanzienlijk. In het plaatselijke internetcafé: De Komschool (www.stichtingceigoed.nl) dat speciaal bedoeld is voor ouderen (digibeten) zijn iedere dag vrijwel alle (8) computers bezet. 

Op de website van gemert.fans en van de voetbalvereniging Gemert kunnen we in het gastenboek ook merken dat jongeren deze sites veel bezoeken. Soms is het anoniem mee discussiëren wel eens vervelend maar het schijnt ook een nieuwe ontwikkeling te zijn. Op internet bestaan discussiesites waar volstrekte anonimiteit de norm is, omdat het debat over de zaak moet gaan, niet over personen. De internetjeugd spreekt ook een andere taal (slang: basaal engels, msn, lingo) en gebruikt ook niet meer zijn eigen naam maar gebruikt een nickname en vindt dat ook heel normaal.

Hoe plezierig is het dan om zo’n ouderwets “hard-copy” clubblad te krijgen!!!! Vrijwel zonder taalfouten, met een prettige lay-out, veel foto’s, zonder kookrecept of puzzel omdat men geen kopij genoeg heeft maar met nieuwe initiatieven zoals de “activiteitenbabbel”. Chapeau!!!!!!!!!!!!

Op het internet wordt zoiets “cool” genoemd, “fascinating people” en “fascinating stuff”. Het clubblad lezen we niet even maar dat is “effe chillen”.

Dit clubblad bewaar ik ook want het verloop van de jaarvergaderingen is perfect verwoord en het is uitstekend te gebruiken als we volgend jaar samen met het bestuur gaan kijken of we de “targets” ook gehaald hebben.

Vrgr, grttz of dddm.