Zo begon John F. Kennedy zijn inaugurele rede in 1961 en hij vervolgde met de volgende woorden:

Ask not what your country can do for you;

ask what you can do for your country.

Toen enkele jaren geleden, ik woonde net weer in Gemert,  in de “Gemertse Courant” een advertentie stond waarin een trainer gevraagd werd voor het G-voetbal (voetbal voor mensen met een verstandelijke beperking) heb ik me aangemeld. De spreuk van Kennedy in mijn achterhoofd: Vraag niet wat de vereniging voor jou kan doen , maar vraag wat jij kunt doen voor de vereniging.

Ik had geen concurrentie want ik was enige kandidaat en later heb ik begrepen waarom dat was. Tot op de dag van vandaag is het niet alleen trainen maar ook regelen en continue “trouble shooting”. Gelukkig zijn we met een groep enthousiaste “vrijwilligers” die samen de schouders eronder zetten om het G-voetbal in goede banen te leiden.

In de vereniging is op dit moment enige beroering omdat het grote tekort op de balans gedeeltelijk te wijten is aan de bijdragen die sommige vrijwilligers ontvangen. Het is mij en ook anderen op dit moment niet duidelijk wie nou wel een “vrijwilliger” is en wie niet.

Enkele jaren geleden heb ik op verzoek van het toenmalige bestuur met een aantal mensen een beleid geschreven hoe men om moet gaan met vrijwilligers. Helaas is dat concept beleid ergens in een kast terecht gekomen  en ik heb er nooit meer iets van gehoord. Ik denk dat het voor de vereniging echter heel erg verstandig is als op korte termijn een goed doortimmerd en voor iedereen duidelijk beleidsplan komt voor de vrijwilligers. Ik moet hierbij ook nog zeggen dat ik de best betaalde vrijwilliger ben, niet in financieel opzicht en ook niet in roerende goederen (consumptiebonnen!!). Het doet me namelijk heel erg goed dat ik er aan mee mag werken dat o.a. Eric, Frits, Arie, Kees, Karim, Ricardo, Jan, Patrick, Alwin, Steve, Rini, Andre, Tiny  enkele uren per week in een “andere wereld” kunnen vertoeven. Een knuffel van Frits, een hand van Arie en een lach van Eric zijn namelijk meer dan een fortuin waard