Vroeger was ouder worden geen lolletje. In Gemert werden ouden van dagen en andere hulpbehoevenden opgeborgen in het Gasthuis en werden verzorgd door de zusters Franciscanessen. De mannen en vrouwen werden gescheiden en de mannen gingen naar het Oude Mannenhuis. De mensen moesten meestal hun hele leven lichamelijke zware arbeid verrichten en men was versleten als men de veertig gepasseerd was.

Tegenwoordig wordt ouder worden voorgesteld als iets afschuwelijks waaraan je maar op één manier kunt ontsnappen: doorgaan of doodgaan. En doorgaan betekent lelijk worden, permanent moe, geen enkele notie van moderne ontwikkelingen, door urine wadend, dement en rechtstreeks op weg naar het graf.

Er wordt over ouderen heel negatief gesproken en de vergrijzing gaat het land ontwrichten.  

Ouder worden begint al wanneer je nota bene halverwege vijftig ben, dan ben je plotseling een 55plusser. Een afhankelijke kneus, die bij alles moet worden begeleid, die in aanmerking komt voor een seniorenwoning met een handige traplift en beugel in bad.

Het is onverstandig om zo over ouderdom te praten en te schrijven want we worden allemaal oud en daar moeten we niet bang voor zijn. Ja, de jeugd gaat voorbij en jong word je niet meer. Het is dus zaak om te kijken naar de voordelen van ouder worden. Ouderdom biedt heel veel meer kansen!!!!!

Zie het als een herkansing! Te weinig tijd besteed aan je kinderen? Maak het goed met je kleinkinderen. Nooit een hobby kunnen ontwikkelen? Nu is het moment.

Je hebt het nodige meegemaakt en je weet dat niets zwart-wit is maar heel veel tinten grijs. Je ziet sneller de nuances en je bent prettiger in de omgang. Je durft te doen waar je zin in hebt!

Wat je inboet aan aantrekkelijkheid, win je aan wijsheid en inlevingsvermogen. Hoe langer je leeft, hoe meer dat toeneemt.

Zullen we hier eens een piketpaaltje slaan  en afspreken dat we niet bang moeten zijn om ouder te worden, maar ernaar uitkijken en ervan genieten.