Tijden veranderen en ook met het nemen van goede voornemens zijn we in het digitale tijdperk getreden. Vroeger kon je nog gewoon zeggen: ik stop met roken en ik ga meer bewegen en na enkele weken kon je weer terugvallen in je gewone patroon en weer een sigaretje roken en geen tijd te hebben om rond te hollen. Er zijn nu nieuwe applicaties die je goede voornemens bijhouden om je  regelmatig daaraan te herinneren.

Hierbij een aantal apps, niet om ze te gaan toepassen maar wel om een beetje te lachen om het gekke gedrag van de mens.

voor iemand die altijd verjaardagen vergeet is er de app: Notis

voor iemand die wil stoppen met roken is er de app: Live strong

voor iemand die meer wil bewegen is er de app: Moves and Runkeeper

voor iemand die meer wil lezen is er de app: Lees dit boek

voor iemand die meer wil slapen is er de app: Sleep Cycle

Ga zo maar door! Er is zelfs een app: Lift,  die alle goede voornemens weer bijhoudt.

Het zijn allemaal goede voornemens, die erg gericht zijn op het individu en ik zou graag een piketpaaltje willen slaan waarbij we meer gericht zijn op de ander. Ikzelf zet ieder jaar op de eerste pagina van mijn papieren agenda de spreuk van J.F. Kennedy, die hij heeft uitgesproken bij zijn inaugurale reden bij het aantreden als president van de Verenigde Staten van Amerika in 1961:

ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country

Vraag niet wat je land voor jou kan doen, vraag wat jij voor je land kunt doen

Oftewel: vraag niet wat de ander voor jou kan doen maar vraag wat jij kunt doen voor de ander. Hier is geen app voor maar het zou fantastisch zijn als iedereen de bovenstaande spreuk als leefregel zou gebruiken.