Foodwatch, de internationale voedselwaakhond heeft onlangs campagne gevoerd tegen het ongezonde chocolade broodbeleg. Bij het Nationaal Schoolontbijt op 3 november is de hagelslag dan ook ingewisseld voor fruit.

Nu eet ik al jarenlang ’s morgens een bammetje met hagelslag en drink een kopje thee en een glas jus d’orange.

Dat is niet in overeenstemming met de uitdrukking:  “ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar” die aangeeft dat het erg belangrijk is om goed te ontbijten.

Ik eet dus te weinig en ongezond!!!

Sinds mijn jeugd drink ik ’s morgens geen melk meer en dat is maar goed ook want melk schijnt nu ook al slecht te zijn omdat het vele ziektes veroorzaakt. Als ik nu een ouder iemand in een rolstoel zie, denk ik: “dat zal wel een voormalige “Joris Driepinter” zijn, die vroeger drie pinten melk per dag gedronken heeft”.

In glossy tijdschriften wordt iedereen de ogen uit gestoken door advertenties met mooie slanke blote dames, die vriendinnen  blijken te zijn van Sonja Bakker, Montignac,  Dr. Atkins of Dr. Frank. Om zo mooi slank te zijn gebruiken ze een vastendieet, Cambridge dieet, Eet de Helft dieet, het 17-dagen dieet, een oerdieet, dreamline dieet, kwarkdieet, brooddieet of zijn lid van de Weight Watchers.  

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mensen en instanties, die aan het “Mager-halva-light-syndroom” of aan het “vegatari-veganisten” syndroom lijden. In de supermarkt leest men  uitvoerig op de verpakking van voedingsmiddelen, de calorische waarden, de ingredientenlijst en de toegevoegde E-nummers voordat men besluit om iets wel of niet te kopen.

Zullen we hier eens een piketpaaltje slaan met de opmerking:

Mensen: Leef en doe niet zo overspannen!!!!

Geniet en eet afwisselend!!!!!!!!!!