Op de website www.golfbaan-stippelberg.com droeg iemand een T-shirt met de opdruk: “Een droom wordt werkelijkheid”. Het T-shirt werd gedragen tijdens de opening van de golfbaan in 2011. De golfbaan heeft toen ook nog een prestigieuze prijs gekregen: “Development of the Year Award in 2011”.

De golfbaan is ontstaan als herinrichting van een voormalig agrarisch gebied en door de toen beschikbare subsidies  zullen een aantal boeren goed geboerd hebben. Ook is ingebracht dat gelden uit de zandwinning aldaar voor de aanleg gebruikt zijn.

Er is nu, drie jaar later, veel commotie ontstaan in de gemeente Gemert-Bakel over het  financiële huishoudboekje van de golfbaan.

Helaas is voor de burger niet duidelijk wat er toen allemaal afgesproken is tussen de gemeente en de golfbaan. De golfbaan moet in ieder geval jaarlijks 400.000 euro aan de gemeente betalen en dat kunnen ze nu niet meer opbrengen. Nu zijn er enkele kunstgrepen toegepast waardoor het mogelijk is om de golfbaan nog even in de lucht te houden. Als de golfbaan n.l. failliet gaat en de kans daarop is groot, zal de gemeente in het schip gaan voor miljoenen. Hoeveel miljoen is ook onduidelijk en de bewoners van Gemert-Bakel willen natuurlijk graag weten wat er precies aan de hand is.

Schaamteloos is de opmerking op de website van de golfbaan dat de bedragen van de hoofdsponsors bovenal bedoeld zijn om de kosten voor de leden beperkt te houden. Het lijkt mij dat de golfers hun eigen golfbroek moeten ophouden en dat deze bedragen gebruikt moeten worden om de tekorten aan te vullen.

De vlaggenstokken zijn de piketpaaltjes voor de holes. Deze piketpaaltjes zijn niet te verzetten maar doen wel denken aan geurvlaggen van de voormalige bestuurders, die nu hun handen wassen in onschuld!!.