Vier jaar geleden stond ik nummer 50 op de lijst van de Lokale Realisten. Niet als lijstduwer of potentieel kandidaat maar als iemand die achter de principes stond van de Lokale Realisten.

Wat is er gebeurd in de afgelopen jaren? Niet alleen in Gemert maar ook landelijk is er apathie en frustratie tegen de politiek opgetreden. Er is een mooi maar treurig Duits woord: “Politikverdrossenheit”,  dat precies aangeeft wat er aan de hand is. Aan de ene kant is er een maatschappij die in weelde leeft en aan de andere kant is er een enorme onvrede en apathie  en vele mensen gaan niet meer stemmen. En toch wil men van de democratie gebruik maken om zijn/haar gelijk te krijgen.

De politiek heeft het gedaan en ik wil een voorbeeld noemen dat echt gebeurd is.

Hé, gij bent toch ook van de Lokale Realisten? Het centrum opknappen is prima maar nou rijden ze bij de Lidl als gekken en ze rijden ook op het trottoir en als ge niet oplet rijen ze jou ook nog in de vernieling. Gij bent toch van de Lokale Realisten, doe daar is wat aan!!  Als ik dan antwoord dat het zinvoller om de hufterige automobilisten aan te spreken dan mij de schuld te geven, kijkt men mij aan alsof men water ziet branden.

De politiek heeft natuurlijk ook zijn nadelen want men denkt niet meer op lange termijn maar men wil de kiezers “pleasen” en alles op korte termijn realiseren. Zo ook de politieke partijen in Gemert-Bakel die van alles beloven en maar een verkiezingsleuze hebben: “De OZB moet omlaag!”. Daar ben ik ook mee eens maar we moeten dan wel op iets anders bezuinigingen. Simpel: het huishoudboekje kent twee kanten: wat komt erin en wat gaat eruit!! In het verleden is teveel geld uitgegeven en nou moeten we op de blaren zitten. Wie het weet mag het zeggen.

Nu sta ik op nummer vijftig en ben me aan warm lopen voor de komende verkiezingen.

Stem op nummer 50 van de Lokale Realisten want ik

  1. Ben betrouwbaar
  2. Heb geen vriendjes
  3. Heb geen stront aan mijn klompen
  4. Heb geen Bing Bing aan mijn kloten
  5. Ben niet autoritair

Het enigste nadeel dat ik heb dat ik geen buxus struikskes kan knippen!!

Stem op nummer 50 van de Lokale Realisten