Ik vind Gemert een fantastisch dorp en een genot om te wonen!!!

Een prachtig kasteel met een donjon (Brabantse Gotiek) dat wel eens het mooiste kasteeltje boven de Loire wordt genoemd. Gemert is ook de Cruijdentuin van Nederland en binnenkort worden we misschien wel het groenste dorp van Nederland. Wie wil hier niet wonen?

Sinds kort hebben we er weer een attractie bij: een heuse racebaan in de kern van het dorp waarbij de tribunes tot op de straatrand zijn opgebouwd.

Gemert: Monto Carlo van het Noorden.

Als burgemeester van zo’n dorp moet je dan toch wel zo trots zijn als een hond met zeven staarten!!!!!!!

Op het Ridderplein vind het warmdraaien van de motoren plaats waarna met een vliegende vaart langs de terrassen wordt gekoerst. De rondetijden van de auto’s en motoren worden iedere dag scherper en de ronkende geluiden klinken als muziek in de oren van de raceliefhebbers.

De uitbaters langs het circuit spelen in op de actuele situatie met thema-avonden en concurrerende prijzen en massaal wordt gezongen “Leve de man die het bier uitvond”.

Nu even serieus want het is niet leuk als auto’s met enorme snelheden door “de stroat” racen en vooral niet als ze de zesde keer in een half uur voorbijkomen. Ik heb niets tegen motors, integendeel want op mijn rijbewijs  staat bij categorie A een stempel en geen kruisje (voor de leken ik heb een motorrijbewijs!!), maar wel tegen de motorrijder die nog eens extra gas geeft om de terrasbezoekers te laten merken hoeveel CC zijn vehikel heeft. Niet alleen voor de bewoners van het centrum is dit allemaal vervelend maar het lijkt me dat de terrasbezoekers komen voor een praatje met een hapje en een drankje en niet voor een overdosis koolmonoxide en decibels.

Vanaf het terras van de Keizer heeft men al kunnen “genieten” van het eerste ongeluk en met “de dood voor ogen” moeten de rollater- en rolstoelcoureurs klunend door de terrassen een veilig heenkomen zoeken. En wat te denken van moeders met wandelwagens!!!!!!!!!

Als het binnenkort een keer fout gaat dan ga ik er vanuit dat “de politiek” zegt: wij zijn verantwoordelijk, waren op de hoogte en hebben niet ingegrepen.

p.s. De gemeente kan een commissie instellen (met een hevig prijskaartje) maar ik heb een eenvoudige en vrijwel kosteloze oplossing. Bij het begin van de Kerkstraat (oude postkantoor) en bij “het dambord” na openingstijden van de winkels een tweetal “mobiele” paaltjes plaatsen.  Voor het Ridderplein heb ik ook wel een oplossing, “de politiek” ( ik ben niet partij- gebonden!!!!) mag natuurlijk altijd contact opnemen voor een kosteloos advies.